(Dacă e prea lung, nu citiți. În fond e despre viața, sănătatea și libertatea dumneavoastră, deci ce rost are?)
Prima parte
Partea a doua
Partea a treia

Încep prin a afirma evidența. Suntem în plină și agresivă campanie de (propagandă politică pentru așa-zisa) vaccinare anti-COVID-19. Presiunea exercitată în aceste sens de autorități, de mass-media convenționale și sociale, de numeroase cadre medicale, de alte entități publice sau private (companii, corporații, instituții de învățământ, angajatori), ba chiar de segmentul vaccinist din populație, corelată cu lipsa de informare minim-necesară și cu dezinformarea sistematică privind „vaccinurile”, CONTRAVINE flagrant:

  • principiilor eticii medicale, care încep cu primum non nocere (întâi să nu faci rău)
  • principiilor consimțământului medical în cazul participării la un experiment medical pentru că despre asta vorbim; a se vedea Codul Nurenberg
  • legii cu privire la drepturile pacientului
  • rezoluției Consiliului Europei nr.2361 din 27 ianuarie 2021
  • drepturilor noastre fundamentale garantate de art. 31 (dreptul la informare) si 34 (dreptul la ocrotirea sănătății) din Constituția României.

Pentru clarifiicarea afirmației mele, propun următoarea listă de întrebări ajutătoare:

1.Câți dintre cei care și-au injectat sau care doresc să-și injecteze aceste seruri au citit și au capacitatea de a înțelege infomatiile relevante despre aceste produse farmaceutice (așa-zisul prospect al produsului)?

Prospectul produsului Pfizer (Comirnaty) are 35 de pagini și este disponibil în limba română atât pe site-ul EMA (European Medicines Agency), cât și al Guvernului României.

Prospectul produsului Moderna are 31 de pagini și este disponibil în limba română pe site-ul EMA, nu și pe al Guvernului României (cel puțin nu la căutările repetate la care am recurs eu, ceea ce înseamnă că dacă există undeva, este bine ascuns).

Prospectul produsului AstraZeneca redenumit Vaxzevria avea 34 de pagini (la 29 ianuarie 2021), la care s-au adăugat între timp precizări despre riscuri și efecte adverse. Varianta în limbă română, care se găsește pe pagina Agenției Naționale a Medicamentului are 8 pagini și omite (sau „reinterpretează” înșelător) informații importante despre stadiul (incomplet) și rezultatele studiilor (pre)clinice, precum și despre lipsa studiilor de siguranță și eficiență cu privire la numeroase aspecte.

2. Câți dintre cei care și-au injectat sau care doresc să-și injecteze aceste seruri au citit și au capacitatea de a înțelege evaluările (oficiale) de risc/beneficiu, respectiv documentația inclusă de producător (studii, durată, rezultate) care stau la baza emiterii autorizației „condiționale” pentru aceste produse?

Evaluarea produsului Pfizer are 140 de pagini.
Evaluarea produsului Moderna are 169 de pagini.
Evaluarea produsului AstraZeneca are 174 de pagini.
Niciuna nu este publicată, după știința mea, în limba română.

Toate datele relevante (științifice și empirice) cunoscute la data autorizării „condiționale”, dar mai ales lipsa lor (cu privire la eficiența și siguranța produselor autorizate) se găsesc în aceste evaluări (assessments). Dar nu se identifică ușor (nici de către medici) dacă nu ai răbdare, dacă nu ești atent, dacă nu știi la ce să te uiți, cum să interpretezi acele date, dar mai ales dacă nu înțelegi ce lipsește.

3.Câți dintre cei care și-au injectat sau doresc să-și injecteze aceste seruri înțeleg ce înseamnă autorizație „condițională” și care sunt fazele autorizării standard a produselor farmaceutice omise în cazul acestor produse? Câți înțeleg că asta înseamnă că participă la un experiment medical?

Guvernul înțelege. Comparația dintre fazele standard de autorizare și cele omise în cazul de față există, bine ascunsă la vedere, pe site-ul oficial al „vaccinurilor”. Ceea ce demonstrează că oficialii noștri știu că este un experiment și vă mint când vă spun că „vaccinurile sunt sigure sau eficiente.

4.Câți înțeleg diferența dintre existența anticorpilor serici (anti-proteinaS, nu anti-virus) și „imunizare”?

5.Câți înțeleg diferența dintre prevenirea infectării cu SARS-Cov-2 și prevenirea îmbolnăvirii de COVID-19?

6. Câți dintre medicii care recomandă insistent „vaccinarea” cu aceste produse și/sau care spun că aceste „vaccinuri” sunt necesare, sigure și eficiente, au citit și înțeles prospectul și evaluările de etapă ale acestor produse (cele susmenționate)? (Personal m-am săturat să constat câți nu gândesc și n-au habar; sigur că n-au, dacă nu sunt fluenți în limbi străine, dacă nu-s obișnuiți cu metodologia, limbajul și interpretarea rezultatelor studiilor de siguranță și de eficiență, dacă nu se străduiesc să afle pentru că nu-i interesează sau sunt obișnuiți să gândească alții pentru ei, pentru că n-au fost educați și formați profesional și etic cum trebuie.)

Primul lucru pe care ar fi trebuit (nu doar putut) să-l înțeleagă (din moment ce eu, care nu sunt medic, l-am înțeles) era acela că aceste produse sunt experimentale și că afirmațiile că sunt „sigure și eficiente”, în sensul că nu prezintă riscuri majore pentru sănătate, că realizează „imunizarea” sau că ar opri răspândirea virusului SARS-Cov-2 , sunt FALSE conform materialelor și datelor existențe la data autorizării și până acum, potrivit standardelor de siguranță și eficiență cunoscute.

7. Câți medici sunt capabili și dispuși să înțeleagă și să explice pacienților, pe înțelesul lor, realitățile de la punctele 1-5? Câți o fac? În câte centre de vaccinare există personal sanitar corect instruit, capabil și dispus să explice aceste lucuri pacienților?

Aceste întrebări ajutătoare sunt adresate în primul rând Oficialilor și „Experților” noștri Esențiali, cu precădere celor care afirmă că „vaccinurile sunt sigure și eficiente”, adică sunt „singura cale de stopare a pandemiei și de revenire la normalitate”. Spun „ajutătoare” pentru că îi pot ajuta să-și clarifice mai bine responsabilitățile care le revin pentru consecințele (prezente și viitoare ale) propagandei pe care o sponsorizează și presiunii pe care o exercită în această olimpiadă națională de „vaccinare”.

Conform datelor/informațiilor existențe, și în condițiile de neinformare/dezinformare sistematică în care se desfășoară în România campania de „vaccinare anti-COVID19”, cu excepția celor care au aflat și înțeles corect, pe cont propriu, cu efort considerabil, conținutul documentațiilor publice despre aceste produse, NU POATE EXISTA CONSIMȚĂMÂNT INFORMAT la „vaccinarea” anti-COVID19. Iar pentru asta, primii responsabili (sau mai bine zis iresponsabili) sunt oficialii și”experții” lor.

De aceea ,pentru autoritățile noastre vacciniste, cele șapte întrebări sunt totodată eliminatorii (din orice funcție de autoritate publică și nu numai), pentru că era și rămâne în sarcina lor să asigure informarea corectă a cadrelor medicale și cetățenilor, conform legităților menționate la început.

În același timp, cred că întrebările de mai sus pot ajuta publicul larg (medici, personal sanitar și profani laolaltă) să înțeleagă ce știu și înțeleg, dar mai ales cât NU știu și NU înțeleg despre aceste așa-zise vaccinuri, deși ar fi trebuit să știe în caz că și le-au injectat, doresc să și le injecteze sau fac propagandă pentru injectare.

În încheiere, va invit să participati la alt experiment, lipsit de riscuri, dar cu beneficii:

Căutați, vă rog, prospectele și evaluările celor trei „vaccinuri anti-COVID19” puse la dispoziția cetățenilor români de către autoritățile române. Vedeți dacă, unde le găsiți și în ce format. Apoi comparați-le cu cele din sursa indicată de mine (site-ul European Medicines Agency, EMA; căutați după numele fiecărui vaccin). Încercați să le citiți și înțelegeți. Mie mi-au trebuit zile, săptămâni, multe clarificări suplimentare din partea specialiștilor și autorilor de specialitate, ca să înțeleg informațiile cu adevărat relevante pentru viața și sănătatea mea, sau raportul riscuri/beneficii. Toate erau acolo, însă bine deghizate în acele sute de pagini . Greu. Și asta în condițiile în care sunt obișnuită să parcurg sute de pagini de documente și analize (care deseori țin de cu totul alte profesii decât a mea.)

Eh, și după ce ați obosit sau ați cedat nervos (absolut scuzabil), încercați să vă imaginați un Premier economist-eliminist (actualul, da), un fost Președinte ebriatic (al României, da), un actual Președinte (tot al României) congenital lent (pentru că sunt delicată), niște membri sau șefi de partide, niște cadre universitare de la „științe pollitice” (gen Mihaela Miroiu), o vedetă TV, un CTP, un hipster USR, un tehnocrat de-ai lui Ciolos, un secretar de stat (gen Paul Ene, care vrea să purtați mască în apă la mare) sau pe oricare dintre activiștii vaccinismului și covidismului românesc parcurgând până la capăt și eventual înțelegând aceleași materiale informative.

În fine, dar nu în ultimul rând, imaginați-vă câți din cele 3.092.378 de români inoculați cu unul dintre aceste seruri, dintre care 1.820.634 au primit și rapelul, au aflat sau înțeles singuri aceste lucruri. Iar dacă vă imaginați că în centrele de vaccinare există materiale informative adecvate sau personal capabil ori dispus să-i ajute să înțeleagă, uitați! Nici dacă ar putea sau ar vrea, n-ar avea cum, câtă vreme heirupismul „vaccinării”  atinge în unele zile cota halucinantă de optzeci de mii de persoane, după cum relata ieri Hotnews.

Deocamdata atât despre olimpiada națională de „vaccinare”anti-COVID19 și „consimțământul informat” al milioanelor de pacienți … voluntari? Really? Rețineți aceste două cuvinte: consimțământ informat. Pentru că abia am început, n-am terminat.

(va urma)

Suportul publicului nostru, inclusiv cel financiar, este esențial pentru menținerea și dezvoltarea paginii ACIDmedia. Orice donație este binevenită. Vă mulțumim!
Donează aici