Ați crezut, nu-i așa, că pandemia ne-a ucis viața, societatea, libertatea, Cultura, Civilizația. Greșit. În ultimul an, conform statisticilor oficiale, covidismul (citiți noul comunism sanitar instalat sub pretextul virusului din Wuhan) a ucis, peste tot în Occident (din care și România face parte), infinit mai mult decât coronavirusul-vedetă.

Ați crezut, desigur, că și cultura a murit din cauza wuhanizării, pentru că ne-au închis școlile, universitățile, teatrele, cinematografele, sălile de concerte …. Greșit din nou. Cultura murise dinainte. Bunăoară, în România, pe Loredana-megavedeta-națională a inventat-o pionierul Sârbu, cu televiziunea lui, acum 25 de ani. Tot ProTv a promovat intens și simultan maneaua modernă. Apoi le-a (a)cuplat. Maneaua cu Loredana.

Generația Pro și manelizarea televiziunii sunt mutații culturale inițiate în anii ’90, pentru care Adrian Sârbu merită un loc de cinste în tomberonul istoriei noastre cultural-politice Sunt meritul lui și al vedetelor de el prefabricate: Florin Călinescu (acum lider de partid verde), Andreea Esca, Las Fierbinți… și, evident, Loredana Groza – zisă, în răutăcismul folclorului urban al anilor ’90, și „Groaza”.

Groaza culturală nespecifică a unei generații (a mea). Sau, mai bine zis, groaza unui segment dintr-o generație adultă care vedea cum moare, de mâna „mogulilor” TV protejați de (sau parte din) securismul românesc, șansa elevării noastre sociale, politice, culturale. „Cu televizorul ați mințit poporul” spuneam în vremea lui Iliescu. Adică l-au prostit. Așa a fost, așa a rămas – acum, și online.

Așadar, după încă o generație, n-ar trebui să vă mire că tânărul intelectual Bulai, deputat USR, președinte al Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, s-a entuziasmat public la ultima „creație artistică” featuring Loredana. Progres și continuitate culturală, gen progresul muzicii spre groapă.

Era previzibil. În fond, Iulian Bulai e Tânăr, Frumos și Liber ca partidul lui, și are vârsta perfectă pentru a se fi „dezvoltat personal” odată cu manelismul cool al ProTv. În plus, CV-ul lui public ne spune că este de profesie „diplomat cultural” (whatever that means), educația lui universitară fiind desăvârșită la Oslo, Beijing și Berlin. De aceea cred, chiar cred, că este cel mai potrivit să conducă, după un PSDist (sau ce-o fi fost înainte), o Comisie parlamentară pentru cultură. Mai expert de atât în gunoi cultural-politic modern, nu se poate.

Tânărul Bulai este, indiscutabil, specialistul cultural perfect pentru „dreapta modernă USR+PNL” (vorba unui lăutar politic mai bătrân, fost prim-ministru), unde genul fusion politic (fuziunea ciumei roșii cu cancerul multicolor) nu putea rata tocmai muzica:

Ați vizionat? Ați râs? Eu una, cu lacrimi. La fel ca mulți alții (citiți comentariile de pe YouTube). Nu trebuia, dar nu m-am putut abține. A fost o reacție spontană, imposibil de controlat. Dar n-a durat (nici cât durează materialul video), pentru că mi-am adus aminte de ce v-am povestit mai sus.

N-ar fi trebuit să râd pentru că nu e de râs. După cum nu e de râs faptul că „medicul” Gheorghiță, de profesie colonel, organizează maratoane de vaccinare la care se gândea să coopteze, în scop de propagandă, niște manelisti (relatează Mediafax, fondată tot de Adrian Sârbu , ptiu drace). Deoarece, nu-i așa, cu maneaua, nu cu informația MEDICALĂ corect, clar și onest prezentată, „convingi” lumea să-și injecteze niște seruri experimentale. Sau cel puțin așa crede colonelul.

De ce anume Valeriu Gheorghiță (în impostura lui medicală și propaganda lui vaccinistă) e tragic nu comic, puteți afla aici și aici. De ce e la fel de periculos și vinovat ca Arafat și alți Oficiali Esențiali puteți citi aici.

Da, multe patimile românilor în Săptămâna Patimilor. Unele comice, altele tragice. Dar toate au origine cultural-religioasă – comunism se cheamă și este o religie politică – chiar dacă nu vă dați seama.

Chiar dacă nu înțelegeți relația cauză-efect dintre degenerarea culturală (adică moral-religioasă, pentru că din religie vin morala și cultura) și degenerarea actualei noastre clase conducătoare, ea există și este primordială.

Comunismul (citiți stânga sub ce nume poftiţi, marxism, progresism, wokăism, covidism, vaccinism) a fost, este și rămâne în primul rând o degenerare culturală, nu una economică sau politică. Ce (nu) gândești, ce (nu) știi, ce-ți place (deși n-ar trebui), ce crezuri (false sau degenerate) ai. Stânga fără degenerare nu se poate. Acestea sunt rezultatele.

Deci zi-le Loredana, pentru fericirea lui Iulică sau Valerică! Sau nu mai zi nimic, pentru că Deus Irae și pentru că da, muzica este fericire, dar e cu totul altceva.

 

Suportul publicului nostru, inclusiv cel financiar, este esențial pentru menținerea și dezvoltarea paginii ACIDmedia. Orice donație este binevenită. Vă mulțumim!
Donează aici