Despre noi

CINE SUNTEM

Asociația pentru Comunicare, Informație și Dezvoltare A.C.I.D., deținătorul paginilor web acidmedia.ro, acidmedia.org și al drepturilor aferente, este persoană juridică non-profit, cu sediul în București, legal constituită și înregistrată în Registrul Național al Asociațiilor în anul 2019. Codul de înregistrare fiscală (C.I.F.) este 41848090.

MEMBRII FONDATORI

Alexandru Hâncu – absolvent al facultății de medicină București, jurnalist cu experiență de 28 de ani (din care 11 ani la BBC-Londra, Marea Britanie), editorialist, producător de radio și televiziune, scenarist, actor, producător muzical. Domenii de expertiză și interes: politică internă și internațională, sport, istorie, știință și tehnologie, medicină, artă, comedie, cultură pop (muzică-film-televiziune, etc).

Ioana Hîncu – absolventă a facultății de drept București, avocat și publicist. Domenii de expertiză și interes: drept civil, comercial, administrativ și constituțional, instituționalism, filosofie si istorie politică, politică internă și internațională, economie politică, istorie, muzică.

Codin Coman – absolvent al Academiei de Științe Economice și al facultății de electronică și telecomunicații București. Economist, consultant economic, trainer autorizat, antreprenor de succes. Domenii de expertiză și interes: macroeconomie, marketing, management, economie politică, știință și tehnologie, politică internă și internațională.

Invitat de onoare și co-fondator al paginii ACIDmedia, Devis Grebu, artist plastic și grafician de origine română, cu un portofoliu și o reputație impresionante dincolo de granițele României, în Statele Unite, Franța și Israel, pe care vă invităm să-l cunoașteți mai bine prin intermediul secțiunii de pe site-ul nostru care îi poartă numele.

Scopul paginii ACIDmedia, conform cu obiectivele statutare ale A.C.I.D., este, în principal:

  • Să ofere opinii, informații, surse și argumente multidisciplinare și interdisciplinare, în domenii de interes public general.
  • Să familiarizeze publicul cu valorile, instituțiile și mecanismele democrației, libertății, prosperității, legii și ordinii cunoscute în spațiul anglo-american sub denumirea generică de Rule of Law, iar în România sub denumirea de Stat de drept, precum și cu ideologiile și metodologiile de sorginte totalitară care le subminează.
  • Să contribuie la dezvoltarea discernământului și conștiintei democratice prin apărarea libertății de exprimare , a libertății presei, a libertății religioase, a celorlalte drepturi și libertăți vitale pentru existența unei societăți civilizate și prospere.

Din respect pentru adevăr și publicul care va alege să ne viziteze pagina, ne vom strădui să încurajăm și menținem standarde publicistice și de integritate ridicate. Autorii și publicul care împărtășesc viziunea și obiectivele noastre sunt așteptați alături de noi, fondatorii asociației A.C.I.D. și creatorii paginii ACIDmedia. Succesul și realizarea obiectivelor noastre depind de dumneavoastră.

Suportul tehnic al paginii ACIDmedia este asigurat de Emil Borcean.
Publicitatea paginii ACIDmedia este asigurată de NETWORK360.