Salvarea de creștinism prin covidism

Anul trecut, în partea civilizată a lumii, in Vestul construit după normele libertății și moralei creștine, s-a întâmplat ceva nemaiauzit: conducătorii Lumii libere (toți, cu excepția lui Donald Trump) au închis bisercile și pe creștini în casă, de Paște. De cea mai mare sărbătoare a creștinătății: Sărbătoarea Învierii și Mântuirii oamenilor. (Nu, spre surpriza multora, Paștele creștin nu este sărbătoarea shoppingului sau iepurelui de ciocolată.)


În România, țară cu peste 90% din populație creștină, din care peste 80% creștin-ortodoxă, guvernul „liberal” a făcut ceea ce nici măcar vechii comuniști, cu teroarea lor sălbatică de regim politic depravat, n-au îndrăznit: cu ajutorul poliției și armatei, creștinilor li s-a interzis să părăsească locuințele pentru a merge la biserică, iar preoții ortodocși au fost obligații să încalce ritualul milenar al împărțirii Luminii Sfinte la miezul nopții, fiind obligați să oficieze serviciul religios singuri, în lăcașurile credinței fără credincioși. M-am născut și am trăit primii 22 de viață în dictatură comunistă oficială, dar acesta a fost cel mai trist Paște din viața mea. De neuitat și de neiertat.

Nu, nici vechii comuniști, în voluptatea lor totalitară, n-au îndrăznit să închidă bisericile și să intervină în ritualul creștin al Paștelui. Dar iată că visul lor anticreștin s-a împlinit anul trecut, dintr-un condei, sub pretextul unui virus care are tratament și nu e nici ciumă, nici Ebola.

Să recunoaștem, noii comuniști sunt mai eficienți: au dus arta minciunii și depravării pe culmi nesperate de înaintașii lor. Pentru că acum, după trei generații de Oameni Noi decrestinati sau creștini doar cu numele, au avut cu cine. Noii comuniști (sau „dreapta modernă”, cum ne-a explicat fostul premier „liberal” Ludovic Orban), deghizați, ca orice comuniști, în mari democrați umanisti, au instrumentat perfect arta controlului totalitar în aproape tot Occidentul, în mod special cu ocazia Paștelui 2020.

Frumoasă realizare! Mai ales că n-a trebuit să ucidă direct, în pușcării, milioane de preopinenți, ca să suprime libertatea religioasă si să calce astfel în picioare toate tratatele internaționale privind drepturile omului și toate constituțiile democratice. Nu. Au făcut-o literalmente dintr-un condei, din pixul guvernamental, în numele salvării noastre de un „virus ucigaș”… ca gripa sau multe altele.

Nici n-a trebuit să mintă personal prea mult. Au făcut-o pentru ei mass-media globale și naționale, apoi idioții lor utili, rostogolind obsesiv spaima de moarte prin COVID. Terorism mediatic. Ca să ne salveze, desigur. De cine? De Calea, Adevărul și Viața noastră. Adică de creștinism prin covidism – noul comunism sanitar. Salvarea Lumii libere de Libertate.

Ne va elibera adevărul în 2021?

Nu știu. Dar știu că în 2021, pe bază de adevăr, s-a întâmplat, totuși, un mic miracol. Spaima de Covid n-a mai funcționat ca prima dată. Oamenii au început să înțeleagă adevărul despre covidism și despre virusul din Wuhan – care virus există și circulă, însă ucide mult mai puțin decât covidismul, care este religie politică.

Și tocmai pentru că au înțeles minciunile oficiale despre Covid, oamenii au început să protesteze, iar spaima „maselor” s-a transformat în spaima oficialilor de oameni. Așa se face că anul acesta, în România, Paștele catolic și protestant s-au putut sărbători în biserici. Un pas mic, totuși important pentru întoarcerea la viață, care fără Libertate nu înseamnă nimic. Unde nimic înseamnă chiar nimic.

Din păcate, e doar un început. În continuare, în prea multe țări europene, oamenii sunt închiși în casă pe timpul nopții, cu poliția, sub pretextul „opririi pandemiei”. Sunt luni de zile de când francezii , de exemplu, nu pot circula în afara locuinței între 6 seara și 6 dimineața.

În România e ceva mai bine: începând din toamna anului trecut, oamenilor „neesențiali” le este interzis să circule în afara locuinței între orele 23:00 și 5 dimineața. Dar toți, începând cu copiii în vârstă de 5 ani, suntem obligați să purtăm zi și noapte inutilele (dacă nu dăunătoarele) măști faciale în orice spațiu „public” închis sau deschis, chiar și în lipsa publicului.

Mai mult, în martie, guvernul nostru, în geniul lui epidemiologic, a hotărât, după model francez, ca interdicția de circulație să înceapă mai devreme: în zilele lucrătoare ne închid în casă la ora 22:00, iar în zilele de weekend (vineri, sâmbătă, duminică), la ora 20:00, obligând magazinele să închidă la ora 18:00. Pentru că, nu-i așa, cu cât mai scurt intervalul orar în care oamenii și magazinele pot funcționa, cu atât mai mare aglomerația în spații publice și magazine, ceea ce, se știe, ajută mult la limitarea transmiterii virusului din Wuhan, deci la „oprirea pandemiei”. Doar ne-a explicat premierul Florin Cîțu, economist cu rare abilități de oracol epidemiologic dobândite, pesemne, de la specialiștii oficiali supremi – supremi în orice numai în medicină nu.

Ați râs? E bine. Bucuria e bună, e de la Dumnezeu, la fel a viața și libertatea. Numai că cei care ne conduc n-au Dumnezeu, și de aceea s-au gândit că e mai bine să ne fie suprimate, unora parțial, altora total. Pentru că ce poate fi mai bun, mai sănătos, decât dictatura militaro-sanitară paralelă cu Constituția și cu Legea morală? (Știți, Legea binelui și răului absolut, deloc relativ sau confuz, eventual biblic.)

Dar nu vă întristați. Nu va rămâne așa. Cei care ne conduc știu asta și le e frică. Sigur că le e frică. Omul totalitar, sufletul comunist fără Dumnezeu, indiferent de masca politică (progresistă, democrată, șamd) se teme de oamenii liberi. Dar mai ales de creștinii liberi se teme, fiindcă ei au prostul obicei de a căuta ca să afle adevărul [Matei 7:8], știind că adevărul îi face liberi [Ioan 8:32]. De aceea încearcă să ne distrugă. Au mai încercat, dar întotdeauna au eșuat, să nu uitați:

 

„Comparată cu dezvoltarea omului pe această planetă, răspândirea creștinismului în neamul omenesc pare fulgerătoare, întrucât două mii de ani nu sunt aproape nimic în istoria universului. Să nu uitați niciodată că noi suntem încă “primii crestini”. Dezbinările actuale dintre noi sunt, să sperăm, o boală a copilăriei: abia acum ne ies dinții. Fără îndoială că lumea din afară crede tocmai contrariul, susținând că am muri de bătrânețe. Dar au mai crezut așa de foarte multe ori.

Iarăși și iarăși s-a crezut că creștinismul este pe moarte, din cauza persecuțiilor din afară sau a descompunerii dinautru, din cauza ridicării mahomedanismului, din cauza progresului științelor naturii, din cauza creșterii marilor mișcări revoluționare anticreștine. Dar lumea a fost dezamăgită de fiecare dată.

Prima dezamăgire a fost legată de răstignire. Acel om a revenit la viață. Într-un fel – și-mi dau foarte bine seama cât de îngrozitor de nedrept trebuie să li se pară – acest lucru s-a petrecut mereu de atunci încoace. Ei continuă să ucidă ceea ce El a început și, de fiecare dată, chiar în timp ce-i bătătoresc țărâna de pe mormânt, află deodată că creștinismul este încă în viață și chiar că a izbucnit în altă parte. Nu-i de mirare că ne urăsc.” (Oamenii noi-C.S. Lewis, Creștinism pur și simplu 1943)

Așadar, bucurați-vă! Da, vor continua să vă urască, persecute și umilească, dar vor eșua și de această dată.

Acesta este mesajul meu pentru toți prietenii catolici sau protestanți care sărbătoresc zilele acestea Paștele, adică Învierea lui Isus și nașterea, astfel, a Civilizației și Libertății oamenilor. Peste o lună, când va veni rândul nostru, al ortodocșilor creștini, mesajul meu va fi același: nu vă temeți, credeți și bucurați-vă!

Paște fericit tuturor!

Suportul publicului nostru, inclusiv cel financiar, este esențial pentru menținerea și dezvoltarea paginii ACIDmedia. Orice donație este binevenită. Vă mulțumim!
Donează aici