Și adevărul vă va face liberi …

La început de an, spre finalul celor 12 zile de Crăciun, vă propun să vorbim clar și simplu despre Adevăr și Libertate.

Există o relație indisolubilă între Adevăr, Libertate și Viață. La fel de indisolubilă ca cea dintre  minciună, sclavie și moarte. Adevărul eliberează, minciuna înrobește. Adevărul dă Viață, minciuna ucide trupuri, suflete, generații.

Așa e de când lumea. Uitați-vă în jur și în Biblie.

Așa i-a ucis diavolul (șarpele) pe Adam și Eva: i-a mințit, au mușcat din măr, și au pierdut Viața (Geneza, cap. 3). Diavolul, care de la bun început a fost ucigaș de oameni și tatăl tuturor minciunilor (Ioan 8:44), și care prin minciună înrobește și ucide și-n zilele noastre.

Sigla Organizatiei Mondiale a Sanatatii

Nu credeți? Două exemple de notorietate din realitate:

Câte sute de milioane de oameni a înrobit și ucis în mai puțîn de un secol – secolul 20 – minciuna comunistă? Câte miliarde a înrobit noua minciună totalitară Covid-Vaccin și câte milioane (sau zeci?) a ucis, în numai trei ani? Știți. Vi s-a spus în cuvinte, date, cifre. Dar mulți nu cred – nu vor să creadă  – pentru că, în cazul de față, adevărul doare și minciuna e mai confortabilă.

Totuși, adevărul a salvat la final de secol 20 sute de milioane de esteuropeni captivi în lagărul comunist de rit vechi. Și tot adevărul a salvat de la moarte sigură miliarde de oameni captivi în lagărul Covid-Vaccin, cel prăvălit peste lume în 2020 de OMS-China-FEM-BigPharma –  știti, comuniștii aceia de  rit nou pe care neocarturarii „științelor” politice refuză să-i identifice ca atare; preferă să-i numească globaliști, progresiști, tehnocrați, etc, numai comuniști nu, deși obiectivele, metodologia și psihologia lor sunt aceleași.

Acum 2000 de ani, același Adevăr, Născut pentru noi într-un grajd din Betleem,  a redat oamenilor Viața și Libertatea.

Sunteți liberi să negați aceste realități și cauzalități. Sunteți liberi să alegeți Minciuna. Ce nu mai puteți, însă, demult,  e să spuneți că n-ați știut, pentru că nu vi s-ar fi spus. Vi s-a spus.

Noua Lume Moartă din proiect

Sunt trei cuvinte care, odată cu neototalitarismului covidic,  au început să aibă tracțiune în spațiul public: Noua Ordine Mondială.

Publicul deloc preocupat până atunci de politică, ideologii și planuri totalitare, căutând  să înțeleagă cine si de ce i-a răpit peste noapte Viața și Libertatea, a aflat că i se pregătește o Lume nouă. Una planificată, de exemplu, de Forumul Economic Mondial (FEM) patronat de Klaus Schwab, conform viziunii proprii despre Marea Resetare globală. Sau de Organizația Mondială a Sănătății, anexă a Chinei – China comunistă, da, nu „capitalistă de stat” cum cred unii. Sau de miliardari gen Bill și Melinda Gates plus FEM, plus OMS – vezi Event 201.

Oameni neinițiați până atunci în teoria și istoria politică, dar curioși, au aflat cu aceeași ocazie mai multe despre ce le pregătesc, în numele „binelui superior comun” – asta, da, minciună! – elitele tehnocrate, epistocrate și corporate: transumanism, „inteligență artificială”, control digital, reducerea până la eliminare a personalului uman, a numerarului, credite sociale (folosite deja în China).  Pe scurt, au aflat despre atrăgătoarele noi tehnologii, tentate prin confortul pe care îl oferă, dar puse în slujba metodologiilor vechi de control totalitar.

Paranteză importantă. Publicul a aflat despre aceste planuri chiar de la autorii lor care le popularizasera ei înșiși prin BigMedia … pe care tot ei o controlează.  Aceeași BigMedia care numește aceste planuri teorii ale conspirației, deși, în parte, au fost deja transpuse în realitate. Interesant mod, nu-i așa, de a îngropa adevărul la vedere: îl arăți publicului, dar în același timp îi spui că nu e adevărat ce vede. Închid paranteza.

Așadar, după 2020, publicul larg s-a familiarizat cu idei și planuri de Lume Nouă de care nu auzise până atunci. Nu vei avea nimic, dar vei fi fericit …

 

Mai puțini, însă, au aflat că aspirațiile totalitare de aplicație globală n-au început cu Klaus Schwab, FEM, OMS sau China lui Xi.

Și mai puțini au înțeles, inclusiv printre cei care analizează sau predau teorii și sisteme politice, că toate utopiile totalitare (comuniste, naziste, socialiste, fasciste, tehnocrate, progresiste, climatschimbiste, transumaniste) au același substrat metodologic și psihologic, nu doar ideologic: minciuna și păcatele omenești – lașitate, lene, invidie, lăcomie, vanitate, promiscuitate – și un dușman de moarte: Omul cu adevărat Liber.

„Lunga tradiție – două milenii și jumătate – a operelor utopice, uimitor de asemănătoare în cele mai mici detalii în privința rețetelor de edificare a Cetății ideale, atestă un adevăr: sub masca unui demon al Binelui, ispita totalitară este o constantă a spiritului omenesc, în cadrul căruia a fost și va fi întotdeauna în conflict cu aspirația către libertate.” – Jean-Francois Revel, Marea Paradă. Eseu despre supraviețuirea utopiei socialiste (2000)

Mai multe aici.

Nu, prieteni. Nu e prima dată în istorie când niște intelectuali fără Dumnezeu, cu serioase probleme morale sau psihice, propun o Lume Nouă, stricată din proiect – moartă și fără libertate -, pe care o mâna de degenerați dorește să ne-o impună. Amintesc doar trei variante celebre: Karl Marx si Friedrich Engels – Manifestul Comunist (1848); Aldous Huxley – Brave New World (1932); H.G.Wells – The New World Order (1940). Și o versiune critică celebră George Orwell – 1984 (1949).

Da, știu, veți spune că cel puțin două din cele patru versiuni (Huxley și Orwell) sunt ficțiuni. Iar eu vă voi contrazice, îndemnându-vă să priviți mai atent in istoria ultimului secol: toate, inclusiv programul marxist și cel modificat propus de HG Wells, sunt ficțiuni [utopii, fantezii] social-politice bolnave sau distopii. Dar toate pornesc de la realitatea și slăbiciunile oamenilor. Și toate au fost sau sunt visate de unii și transformate în foaie de parcurs politic, ideologic și metodologic, in fragmente separate, eventual remixate.

Da, prieteni. Asta fac, în esență,  ONU, OMS, FEM, Big Media, Big Pharma,  puzderia de așa-zise Organizații Non-Guvernamentale (ONG) și corporații „private” care le deservesc: remixeaza ficțiuni și metodologii totalitare, pe care le împachetează ideologic în promisiunea unei lumi mai bune.

Nimic nou.

Singura noutate este că, datorită avansului tehnologic și globalizării, în privința tentației totalitare  diferențele dintre  Occident și Orient se șterg pe zi ce trece. Pentru că nu doar molimele biologice sunt contagioase și manufacturate în laboratoare transcontinentale, ci și minciunile și molimele politice.

Cei care ignoră această realitate vor continua să îmbrățișeze, fără ca măcar să știe, utopia totalitară. Cei care o doresc transpusă in realitate vor recicla, pre-fabrica și instrumenta în continuare minciunile pe care se bazează. Și unii, și ceilalți contribuie activ, sub nume de progres, la propriul deces: o lume fără Adevăr și fără Libertate.

Adevărata Lume Nouă

„O dată, în lumea noastră, un grajd a avut în el ceva mai mare decât toată lumea noastră” scria CSLewis în Ultima Bătălie, a șaptea și ultima carte din seria Cronicilor din Narnia.

Cronicile din Narnia sunt considerate ficțiuni pentru copii. Primele trei au fost ecranizate ca atare de compania Disney – știți, cea cu Albă-că-Zăpadă woke-bronzată.

Mă îndoiesc că Ultima Bătălie va fi ecranizată vreodată  sau conform textului originar. Pentru că până și copiii mai măricei pricep că este o carte despre Curaj, Credință și Adevăr, și înțeleg mesajul autorului:

Minciuna (maimuței Shift), necredința (piticilor) și lașitatea (celor mulți) au distrus o lume (Narnia). Dar adevărul, credința și curajul celor care nu le-au abandonat (ultimul rege al Narniei și cei care l-au ajutat)  le-au dăruit o lume nouă, mai  liberă și mai frumoasă.

Nu e un mesaj dezirabil pentru Hollywood, mass-media sau sistemele de educație actuale. Dar este unul care merită transmis peste generații, la fel ca scrierile pentru adulți ale aceluiași autor – una din cele mai strălucite minți ale secolului trecut.

Întâmplător – glumesc, desigur – CS Lewis era creștin. Deloc întâmplător,  în plin război mondial, a publicat o altă carte, tradusă la noi sub titlul Creștinism pur și simplu (Mere Christianty, 1943).

Creștinism pur și simplu este o carte de un realism brutal, scurtă, clară și șocantă pentru mulți. Dar esențială în continuare, pentru că și noi ne aflăm în plin război mondial, profund anticreștin, în care marea bătălie rămâne cea pentru Adevăr și Libertate.

Faptul că armele zilelor noastre sunt mai sofisticate tehnologic, cultural și mediatic,  face ca mulți să nu mai perceapă războiul sau marile lui bătălii ca atare. De aceea am ales să încep anul cu un mesaj despre Adevăr și Libertate, pentru copii și adulți laolaltă, pe care îl închei astfel:

Într-adevăr, acum 2000 de ani, un grajd din Betleem (nu din imaginara Narnia) „a avut în el ceva mai mare decât lumea noastră”, le amintea CS Lewis copiilor (?). Atunci s-a născut Adevărata Lume Nouă, în care Libertatea cu majusculă a început să triumfe – le amintesc eu celor de toate vârstele.

Cei care au trăit miracolul [Nașterii, apoi al Învierii lui Hristos] și au ales să Creadă s-au numit creștini. La început au fost puțini, dar s-au înmulțit ca gândul – alt miracol – și s-au răspândit în toate colțurile Pământului. Priviți  singuri unde și când:

Pe umerii, credința și sacrificiul primilor creștini și ale urmașilor lor, Lumea Nouă a mers înainte spre  Viață, Adevăr și Libertate. Între timp am ajuns peste două miliarde.

Suntem peste un sfert din omenire – mai mult de unul din patru oameni – care avem datoria să nu uităm că “Dumnezeu a creat ființe care au liberă voință. Adică creaturi care o pot lua pe un drum bun sau pe unul rău. […] Iar liberă voință este ceea ce a făcut răul posibil. De ce atunci le-a dat Dumnezeu oamenilor liberă voință? Pentru că liberă voință – deși face că răul să fie posibil – este și ceea ce da valoare dragostei, binelui și bucuriei.[…] Și pentru asta creaturile Domnului trebuie să fie libere” CSLewis – Creștinism pur și simplu; cap. Alternativa șocantă.

Acesta este marele adevăr încredințat nouă de Dumnezeu, întrupat în Om acum două milenii. Aceasta rămâne cea mai eficientă armă împotriva lumilor stricate și moarte pe care ni le propun sau vor să ni le impună alții.

Așadar, fiți liberi! Dacă ați uitat cum, deschideți Manualul. Cum care? Acela unde scrie cum Adevarul vă va face liberi, și care nu degeaba rămâne cea mai vândută carte din lume.

Open Bible with beautiful sunset

La mulți ani și Crăciun fericit in continuare!

Suportul publicului nostru, inclusiv cel financiar, este esențial pentru menținerea și dezvoltarea paginii ACIDmedia. Orice donație este binevenită. Vă mulțumim!
Donează aici