Ieri, 4 iulie, de Ziua Independenței Statelor Unite ale Americii, Jason Miller, fost colaborator al echipei Trump, a lansat o nouă rețea și aplicație media socială GETTR, relatează New York Post.

„GETTR este o provocare directă pentru oligarhii media din Silicon Valley, și ce zi mai bună decât 4 iulie ca să-ți declari independența față de tirania lor woke?” a declarat Miller.

„GETTR este o piață de idei. Nu vom elimina oameni pentru opiniile lor politice, și GETTR oferă mult mai multe setări și o tehnologie mai bună decât orice puteți găsi acum”

Jason Miller este consultant politic și specialist în strategii de comunicare. A devenit cunoscut în 2016, ca purtător de cuvânt al echipei Trump, și a continuat să lucreze pentru al 45-lea Președinte SUA până luna trecută, când a renunțat pentru a se ocupa în principal, în calitate de CEO (director general), de lansarea și dezvoltarea GETTR. Conform declarațiilor sale, aplicația GETTR ar fi fost a noua cea mai descărcată din App Store și a doua cea mai descărcată din Google Play, încă dinaintea lansării.

Deocamdată, Donald Trump, echipa sau biroul lui, nu au deschis un cont GETTR. Așadar GETTR nu este „platforma lui Donald Trump”,  cum relatează unele media sociale sau convenționale românești, citând, probabil, surse externe pe care fie nu le înțeleg (nu înțeleg suficient limba sau cheia de lectură), fie nu excelează în materie de integritate și acuratețe.

Ceea ce nu înseamnă că în viitor, președintele Trump sau echipa lui nu se vor alătura acestei noi rețele de comunicare socială, așa cum au făcut, de exemplu, fostul secretar de stat Pompeo sau dr Ben Carson. Înseamnă doar că nu au făcut-o încă și că nu sunt proprietarii sau managerii rețelei și aplicației.

Pe moment, cei care doresc, pot accesa contul Donald J Trump (fostul cont de Twitter @realdonaldtrump, desființat de Twitter) pe Gab, aici. Acest cont este actualizat la zi cu emailurile trimise de Biroul lui Donald J Trump, după cum puteți observa în imagine:

Între timp, ce este cert și ar putea interesa cititorii  despre GETTR este că:

– aplicația este disponibilă atât în Apple Store, cât și în Google Play

-are setări similare cu Twitter dar mai bune, permițând texte mai lungi, de până la 777 de caractere

-permite încărcarea de materiale video de până la 3 minute

-este încă în faza de testare și îmbunătățire

-este, conform declarațiilor managerului, liberă de cenzura notorie și infernală a opiniilor incorect politice practicată de Facebook și Twitter, mai performantă și mai sigură din punct de vedere tehnic.

În ziua lansării, un hacker a reușit, pentru scurt timp, să preia controlul și să altereze conținutul mai multor conturi, printre care și al fostului secretar de stat Mike Pompeo și al lui Jason Miller însuși, postând mesajul „“JubaBaghdad was here, follow me în twitter :)”. Dar problema a fost rezolvată tehnic destul de repede și hackerul blocat. Prin urmare, GETTR are șanse să devină o aplicație superioară Twitter sau Facebook și din punct de vedere tehnic sau al securității datelor.

Suportul publicului nostru, inclusiv cel financiar, este esențial pentru menținerea și dezvoltarea paginii ACIDmedia. Orice donație este binevenită. Vă mulțumim!
Donează aici