Republicani din comisia electorală a districtului Wayne își anulează voturile de certificare

0
2068

Într-o situație ieșită din comun care prefigurează o posibilă acțiune în justiție, cei doi membri ai partidului Republican din comitetul electoral al districtului Wayne (care include orașul Detroit) au semnat depoziții sub jurământ miercuri seara, 18 noiembrie, în care au declarat că au fost hărțuiți și induși în eroare cu scopul de a aproba rezultatele alegerilor în cea mai mare metropolă din Michigan. Ei au afirmat, de asemenea, că voturile nu ar trebui să fie certificate până când nu sunt rezolvate neregulile grave ale votării din Detroit.

Declarațiile Monicăi Palmer, președinte al Consiliului Agenților Electorali din districtul Wayne, și ale colegului William C. Hartmann – amândoi Republicani – prin care au anunțat revocarea aprobării pe care o acordaseră în ziua precedentă pune sub semnul întrebării certificarea voturilor din statul Michigan, care la ora de față îl favorizează pe Joe Biden. Ei au semnalat, de asemenea, că s-ar putea să urmeze o confruntare în curțile de judecată.

„M-am hotărât să nu certific și cred în continuare că aceste voturi nu ar trebui să fie certificate”, a spus Hartmann în declarațiile pe care le-a făcut. „Cât timp problemele nu sunt rezolvate eu rămân opus certificării rezultatelor din districtul Wayne”.

Palmer a menționat în depoziția ei: „Îmi anulez aprobarea anterioară pentru certificarea alegerilor din districtul Wayne”.

Amândoi au declarat că neliniștile lor se datorează discrepanțelor observate la aproape trei sferturi din buletinele de vot din circumscripțiile electorale din Detroit, unde voturile ar fi trebuit să corespundă cu alegătorii atestați.

„Alegerile din districtul Wayne au avut defecte grave de proces care merită investigate. Continui să cer informații pentru a-i asigura pe alegătorii districtului Wayne că aceste alegeri s-au desfășurat în mod corect și precis. În ciuda cererilor repetate nu am primit informațiile necesare și cred este nevoie de încă zece zile de examinare în detaliu din partea Consiliului Agenților Electorali”, a explicat Palmer.

Declarațiile lor vin la doar 24 de ore după o ședință haotică în care consiliul electoral al districtului nu a reușit inițial să certifice rezultatele alegerilor din 3 noiembrie. Votul din consiliu a rămas blocat la 2-2, deoarece Palmer și Hartmann au votat împotriva certificării. Însă, după ore întregi de critici și discuții în contradictoriu – care au inclus amenințări și acuzații de rasism din partea reprezentanților partidului Democrat – cei doi membri ai partidului Republican au fost de acord să certifice alegerile în schimbul promisiunii unui audit aprofundat.

Palmer și Hartmann au spus miercuri, 18 noiembrie, că ulterior au aflat faptul că oficialii statului au decis în cele din urmă să nu mai onoreze promisiunea de audit, nelăsându-le altă opțiune decât să se opună certificării până când vor putea fi efectuate mai multe investigații.

Nu a fost clar imediat dacă acel compromis de marți seară era obligatoriu, sau putea fi schimbat, sau dacă decizia celor doi membri, de anulare a aprobării lor inițiale, i-ar putea împiedica pe oficialii statului Michigan să-i desemneze pe electorii care trebuie să se întrunească la mijlocul lunii decembrie.

Însă amândoi au susținut, în depozițiile pe care le-au semnat, că s-au simțit induși în eroare și presați în mod nejustificat să-și schimbe poziția cu o seară mai devreme.

„Am fost acuzat de rasism și m-au amenințat pe mine și pe membrii familiei mele”, a declarat Palmer în depoziția sa.

Cursul adoptat de cei doi membri ai comitetului electoral din districtul Wayne a fost imediat salutat de Phill Kline, șeful organizației cu înclinări conservatoare Thomas More Society’s Amistad Project, care a contestat de asemenea nereguli electorale în mai multe state cheie, cum ar fi Michigan.

„Sunt mulțumit de faptul că domnul Hartmann și doamna Palmer și-au reiterat opoziția față de certificarea rezultatelor din districtul Wayne, în ciuda agresiunii și amenințărilor și în pofida promisiunilor încălcate de către Secretarul de Stat din Michigan”, a declarat Kline. „Domnul Hartman cere, în mod justificat, răspunsuri de la oficialii electorali din districtul Wayne”.

Puteți citi mai jos cele două depoziții.

20201118184530537.pdf

201118215108.pdf


SURSA icon-caret-right   Just the News