Un an interesant

Înțelepciunea populară spune că nu e bine să-ți dorești vremuri interesante. Recunosc că 2020 a fost unul dintre cei mai interesanți ani din viața mea.

Am văzut în timp real și în direct cum wuhanizarea a suspendat Adevărul și Libertatea în aproape toată Lumea civilizată. Adică în Occident, da, din care și România face parte. Știți, Vestul și Restul.
.
Am văzut în timp real și în direct ceea ce știam numai din istorie: cât de ușor și de insidios se poate instala dictatura, practic peste noapte, cu consimțământul explicit sau implicit al mulțimilor înspăimântate și mințite sistematic. Planetar.

Am înțeles în timp real și în direct, în cel mai rapid și spectaculos mod imaginabil (deocamdată), ceea ce știam doar din cărți și din analize de specialitate: războiul hibrid. Antiamerican si antioccidental.

Am înțeles în timp real și în direct, în cel mai rapid și spectaculos mod imaginabil (deocamdată), ceea ce experimentasem doar în fragmente separate: cât de fragilă e libertatea. Într-adevăr, se află la numai o generație distanță de extincție

Și generația aceea a trecut.

Treizeci și unu de ani au trecut de când dictaturile comuniste din Estul Europei au căzut. Iar eu am trăit să văd acum toată Europa, nu doar Estul, și aproape tot Occidentul, căzând în capcana noilor lideri comuniști deghizați expert sub toate identitățile spectrale imaginabile. Liberali, creștini, democrați, conservatori, tehnocrați, birocrați, impostori mizerabili. Toți, cu excepția unuia singur: Donald Trump. Tot America …

În 2020 am trăit să văd cruzimea, ticăloșia, impostura, mediocritatea și prostia instalate din nou la vârful lumii, distrugând-o cu cinism și voluptate, în aplauzele atâtor semenii de-ai mei la fel de cruzi, ticăloși și stupizi, sau poate doar ingoranti și naivi.

Totul sub pretextul salvării omenirii de un virus ca multe altele, asemănător celor gripale. Pentru care există tratament și despre care științele medicale, ajunse la un nivel de cunoaștere și la o capacitate de intervenție fără precedent în istorie, știau că e așa și că soluțiile nu sunt instalarea barbariei medievale pe care o recomanda New York Times, nava amiral a propagandei comuniste occidentale.To Take On The Coronavirus, Go Medieval On It, titra NYT pe 28 februarie 2020. Ca pe vremea ciumei. Și s-a întâmplat: ne-am intors la feudalismul ciumei negre multumita ciumei neocomuniste high-tech.

Aș fi preferat să ratez acest an interesant. Îl preferam banal.
Aș fi preferat să nu retrăiesc comunismul într-o nouă prezentare. Mi-a ajuns cât l-am trăit, 20 de ani, în cea veche.
Aș fi preferat să nu văd atâtea speranțe și vieți distruse din nou, degeaba. Văzusem multe altele distruse înainte.

Dar dacă n-a fost să fie, cred că cel mai bun lucru de făcut la finalul acestui an este să învățam ceva din ce ni s-a întâmplat. De exemplu, cum să ne luăm înapoi ce ni s-a furat: Adevărul și Libertatea. Adică Viața.

Miracole uitate, furate, care trebuie recuperate

Datele oficiale spun că pandemia Covid-19 ar fi făcut până acum peste 1,8 milioane de victime. Ceea ce înseamnă 0,02% din populația planetei. Un motiv de tristețe pentru familiile celor decedați.

Pe de altă parte, aceleași date oficiale, corect interpretate și onest prezentate  spun că peste 94% din decesele înregistrate oficial ca fiind cauzate de Covid -19 nu au fost de fapt cauzate de pneumonia covidică (așa ucide acest coronavirus), ci de alte cauze, începând cu comorbiditățile decedaților – în medie cel puțin două. Cu alte cuvinte, șansele reale de a supraviețui acestei pandemii se apropie de 100%. Un motiv de bucurie și un miracol (științific, tehnologic și economic) la care omenirea nu ar fi ajuns niciodată fără Libertate.

Dacă pandemia Covid-19 ar fi avut loc acum 100 de ani, când nu existau antibiotice (domnul Fleming a descoperit penicilina abia în 1923); când rafturile farmaciilor nu erau pline de medicamente relativ ieftine (care previn, tratează și vindecă infecțiile virale și pe cele bacteriene secundare cauzate de virusuri precum cel de față și multe altele); și când nivelul de trai și speranța de viață erau mult mai scăzute, probabil ca rata mortalității prin Covid-19 ar fi fost similară cu cea din timpul pandemiei de gripă H1N1 din 1918.

Și nu, miracolele (știnței, tehnologiei, economiei) care ne fac azi viața mai lungă, mai frumoasă, mai confortabilă și mai prosperă n-au venit din China feudalistă sau comunistă, din Africa tribală sau comunistă, din Islamul tribal sau comunist, și, în general, din niciun timp și spațiu de unde au lipsit Dumnezeu și Libertatea – într-un anume fel normată, asumată și practicată. Toate au venit, în ultimele sute de ani, prin efortul și sacrificiul a zeci de generații din Vestul lumii. Din Occidentul creștin, liber și capitalist, pe care Occidentul neocomunist, la sugestia și cu suportul Chinei comunisite, a decis în 2020 să-l îngroape.

La asta v-aș invita să vă gândiți și să (re)descoperiți în anul care urmează. Pentru că asta ni s-a furat în anul care a trecut. Și asta avem de revendicat și luat înapoi în viitor. Se poate. Cu calm și luciditate. Cu curaj și onestitate. Cu perseverență, credință și speranță. Numai așa ne vom putea întoarce la Viață, Adevăr și Libertate.

La mulți ani!

 

Texte ajutătoare pentru evadarea din „noua normalitate” și întoarcerea la viață :

Culoarea dictaturii

Comunismul hipsteric sau spălarea pe creier prin Hollywood

Eșecul unei generații. Este posibil un proiect de țară?

Wokăism și Covidism: amnezia geopolitică. Sau cum să nu învingi Axa Răului: din convingere

Războiul Stângii Demolatoare cu Trecutul. Odinioară în România, acum și în America

O țară distrusă degeaba. Wokăism și Covidism (2)

Pseudoștiința COVID si a ideii de lockdown

CU TRUMP PRE STÂNGA CĂLCÂND…

Patru Secole de Libertate Binecuvântată. În America

Asanarea discursului și dezbaterii publice