Texas este statul american cu cea mai mare producție și cele mai mari rezerve de gaz natural, și al treilea cel mai bogat stat în rezerve de petrol.

Acum 4-5 ani, politicienii aleși au hotărât ca Texasul să treacă masiv la energii așa-zis verzi – eoliană și solară – după modelul californian.

Astfel, În materie de energie termică, texanii au pierdut 3000 MW [megawatt] energie convențională [combustibili fosili] din 73.000 MW putere instalată [capacități de producție de energie]. De ce? Din cauza concurenței neloiale din partea producătorilor de energie „verde” subvenționați de stat. În același timp, ponderea energiei solare și eoliene a crescut de la 20.000 MW la 34000 MW.

„Conform ERCOT [Electric Reliability Council Of Texas], în 2020, în Texas, centralele pe gaz natural au generat 40% din energia Electrică” relatează Wall Street Journal „în timp ce turbinele eoliene au fost pe locul doi cu 23%, urmate de centralele pe cărbune cu 18% și cele nucleare cu 11%”

 

Rezultatul? Dezastrul curent:

Luni, 15 februarie 2021, de Ziua Președintelui, Texasul a fost lovit de un viscol brutal cu temperaturi  foarte scăzute [winter storm]. Turbinele câmpurilor eoliene au înghețat și bună parte din rețelele electrice au căzut.

Milioane de texani au rămas fără căldură și fără apă curată – fără energie electrică, de unde stații funcționale de filtrare și purificare a apei? Unii au murit intoxicați cu monoxid de carbon sau au suferit accidente grave încercând să se încălzească artizanal.

Criza energetică din Texas ar putea dura toată săptămâna. La temperaturi exterioare foarte scăzute.

 

„Ironic-denumitul Consiliu pentru Siguranță Electrică al Texasului [ERCOT], care supraveghează rețelele electrice statale, nu a avut nicio soluție. Le-au spus pur și simplu oamenilor să nu mai folosească atâta energie ca să se încălzească” a relatat Tucker Carlson luni.

„Așadar în Houston, sute de oameni s-au îndreptat tremurând de frig, ca refugiații, spre centrul de conferințe, ca să nu înghețe. Unii texani sigur au înghețat. Probabil spre sfârșitul săptămânii vom afla exact câți au murit încercând să se încălzească artizanal.”

California trece în mod curent prin incidente similare celor din Texas – pene de curent electric. Din aceleași motive de politică energetică proastă. Green Deal sau Comunism Verde se cheamă. S-ar putea chema, la fel de bine, Moartea Verde, și nu doar a economiei sau a nivelului de trai al populației.

Green Deal înseamnă că nivelul de securitate și de confort al populației scade continuu, rezidenții statali plătind taxe mai mari ca să subvenționeze ineficienta și nesustenabila energie „curată”, în timp ce mulți rămân șomeri. Inevitabil.

Vara trecută, California a trebuit să importe energie de la centralele pe cărbune din Utah pentru că propria infrastructură energetică, prea verde, nu făcea față consumului crescut din perioadele caniculare.

Senatorul Bernie Sanders  si  Deputata Alexandria Ocasio-Cortez de la Partidul Democrat

Între timp, administrația neocomunistă Biden, abia instalată, face tot posibilul ca întreaga Americă să adopte același model de politică energetică. Model care garantează insecuritatea energetică și sărăcirea accelerată a populației oriunde se instalează. Pentru că Green New Deal, costisitor până la cer și nesustenabil tehnic, asta înseamnă, și n-ar trebui să fie un secret pentru nimeni dintre cei care au cunoștințe elementare despre cum funcționează sistemele energetice și ce rol au în economia și securitatea națională sau regională. Pentru cine nu le are, deci n-a înțeles morala crizei texane, să repetăm, pe foarte scurt:

1.Energiile așa-zis verzi sunt doar aparent mai ieftine, pentru că sunt subvenționate de stat, adică de cetățenii plătitori de taxe – uitați-vă pe propria factură de energie electrică ca să aflați cu cât le subvenționați.

2.Energiile așa-zis verzi nu pot acoperi tehnic, ca randament și continuitate, nevoile de consum ale societăților contemporane. Singurele energii care pot face asta, combinat, sunt energiile convenționale (hidro și combustibili fosili) împreună cu energia nucleară. De aceea ponderea energiilor verzi într-un sistem energetic statal sau regional nu poate și nu trebuie să depășească un procent minor, folosit eventual pentru echilibrare.

3.Trecerea masivă la energii verzi (prin subvenționare guvernamentală, în paralel cu obstrucționarea extracției și producției de energie convențională și nucleară) nu este nici necesară, nici benefică pentru mediu sau populație. Decât dacă doriți întoarcerea în epoca de piatră.

4.Incălzismul global este politică de stânga, nu știință. Ecologism, nu ecologie. Este Noul Comunism Verde.  Ca oricce formă de comunism, vechi sau nou,  este  o mare afacere pentru cei puțini, bazată pe minciună și pe jefuirea celor mulți. „Încălzirea globală”, apocalipsa climatică a la Greta și „neutralitatea climatică” rămân, până acum, cea mai mare fraudă științifică din istoria omenirii, chiar dacă recent au intrat în competiție serioasă cu covidismul, respectiv cu noul comunism sanitar.

5.Vechiul comunism – care include etapa premergătoare lingvistic, socialismul, și este frate ideologic cu nazismul și cu fascismul – a ucis peste o sută de milioane de oameni, a distrus miliarde de destine cu tot cu țară, și a eșuat fără abatere în toate promisiunile de lume mai bună, mai prosperă, mai dreaptă, eventual perfectă.

Întrebarea este: ce îi face pe unii să creadă ca Noul Comunism  Verde va avea alte efecte și altă soartă? Prostia? Ignoranța? Ticăloșia? Nebunia? Toate laolaltă?

Câți oameni trebuie să moară și câte societăți să fie distruse pentru ca escrocheria politică denumită  Green Deal să devină amintire?

Nu știm. Dar știu că Nicolae Ceaușescu a fost un mare progresist ecologist. De mare anvergură și avangardă iată. Cu realizări similare celor din Texas, de săptămâna asta, dar de mai lungă durată, pe care toți cei care le-au trăit în direct – printre care și eu – le pot repovesti oricând. Noul Comunism e nou doar pentru  suferinzii de amnezie politică.

__________________________

Mai multe despre frauda științifică a încălzirii globale, despre Comunismul Verde și despre Noul Comunism în general, puteți afla urmărind acest material video – realizator Horia Roman Patapievici, invitat  Alexandru Hâncu:

Mai multe depsre amnezia geopolitică, puteți citi aici, aici și aici. De același Alexandru Hâncu.

Suportul publicului nostru, inclusiv cel financiar, este esențial pentru menținerea și dezvoltarea paginii Acidmedia. Orice donație este binevenită. Vă mulțumim!
Donează aici