„Cel mai periculos om din America”

Rush Limbaugh a fost, și șansele sunt că va rămâne multă vreme, cel mai bun realizator de talk show politic din toate timpurile. Talk show de radio. Peste orice talk show de televiziune. Zeci de milioane audiența zilnică. Uneori atingea 43 de milioane  sau mai mult. Întâmplarea face să fi fost american și de dreapta. Vorba vine, întâmplarea …

Rush a murit miercuri, la 70 de ani, și doare.

Știu. Puțini români au auzit de el sau l-au ascultat. De aceea, la noi, știrea a fost preluată scurt și a trecut aproape neobservată. Firește: majoritatea „jurnalistilor” sau vedetelor noastre media, inclusiv „de dreapta”, habar n-are despre ce vorbesc, de unde nici publicul lor n-are habar. Prin urmare, m-am hotărât să povestesc cum se cuvine istoria lui Rush Limbaugh, God rest his truth and freedom loving soul!

Excelență profesională și umană  autentică. Inteligență, talent, umor și realism cu carul. Creștin și patriot până la capăt. Curaj, integritate, respect pentru public și iubire de adevăr până la cer, unde și-a câștigat locul și odihna binemeritată. Ultima dată l-am ascultat la începutul lui februarie. Nu-mi aduc aminte ca Rush să mă fi mințit vreodată. Realitatea l-a validat fără abatere.

Și pentru toate astea a fost ascultat, respectat și iubit de zeci de milioane de americani (și nu numai americani). De la Președinți la șoferi de camion; de la oameni de stat la intelectuali, de la colegi de breaslă la bunici și nepoți din toate generațiile.

Pentru aceleași motive a fost, firește, urât, calomniat, hărțuit, denigrat cu pasiune și fără pauze de Stânga americană așa-zis „liberală”- citiți comuniști fashionable rebotezati. Bigot, rasist, homofob, misogin, sexist, conspiraționist, etc. Știți, etichetele uzuale cu care Stânga își demonizează preopinentii care spun adevărul, mai ales dacă-l spun bine.

Acum, când nu mai e, îl vor urî și denigra mai mult, pentru tot ce a lăsat în urmă: adevărul despre comunism, stânga americană și „elitele” lor transpartinice. Adevărul despre prostia, stupiditatea, nebunia, impostura, ticăloșia, duplicitatea, minciuna și, nu în ultimul rând, despre ura Stângii politice, mediatice și intelectuale față de we the people, Adevăr, Dumnezeu și Libertate.

Și cu cât îl vor denigra, urî și vor încerca să-i „anuleze” moștenirea – „Cancel Culture” -, cu atât vor întări legenda și exemplul lui Rush.

„Știu că „liberalii” spun că ești cel mai periculos om din America, dar nu te îngrijora, același lucru obișnuiau să-l spună și despre mine. Tu continuă treaba bună pe care o faci. America are nevoie să audă cum ar trebui să fie”Ronald Reagan.

Și pe Reagan l-au urât, atacat, calomniat și denigrat fără pauze când trăia și după moarte (2004). Nu s-au oprit niciodată. De ce s-ar opri cu Rush …

„Rush Limbaugh, regele bigot al radioului, moare la 70 de ani. Limbaugh a saturat undele radio cu cruzime și conspirații, adunând milioane de ascultători și transformând Partidul Republican”, a scris Huffington Post, oficină online de top a stângii radicale (de la radical-psihopată).

Well, până și Huffington Post – Rush le spunea Puffington Post, de la povestea celor trei purceluși , you know, huffing and puffing – a spus, fără să vrea, măcar un adevăr: contribuția lui Rush la susținerea și mobilizarea mișcării Tea Party, apoi a mișcării MAGA din interiorul Partidului Republican a fost transformativă, decisivă și inestimabilă.

Unic, genial, fără rival

Timp de peste 32 de ani, Rush a avut propria lui emisiune de radio. The Rush Limbaugh show.

Gândiți-vă la asta: peste treizeci de ani. Zilnic. Trei ore. În direct, fără editare. Talk radio. One man show sindicalizat din 1988, adică retransmis de sute de posturi de radio în toată America, de la o coastă la alta. Când au apărut aplicațiile online, l-am putut asculta în direct, și în România, între 7PM și 10PM. Dimineață, prânz sau drive time pe toate meridianele americane. Audiență, zeci de milioane.

Comparați cu audiențele celor mai populare vedete de show politic TV din Occident. Sunt de cel puțin 10 ori mai mici. Sau încercați să găsiți online vreo emisiune video în direct cu audiență similară (invitație mai ales pentru cei care cred că radioul e mort și showul video online e viitorul). Good luck with that!

Rush devenise o instituție. Acum e legendă. Legenda unui standard pe care nu știu cine, când și dacă îl va egala vreodată. Poate Mark Steyn … Poate Mark Levin …Poate. (Uitați-i pe tinerii „conservatori” Shapiro, Walsh, Knowels sau gen; vorbesc prost, spun prea des prea multe prostii și n-au nimic din inteligența, curajul, profesionalismul și onestitatea necesare pentru a spune adevărul până la capăt, eventual cu talent.)

Bine, dar ce legătură are Rush Limbaugh cu România? Din păcate, niciuna. Din fericire pentru mine și câțiva români, puțini, are legătură cu adevărul care contează despre Libertate. Adevăr pe care, cu regret o spun, nu l-am aflat NICIODATĂ de la școala, facultatea sau media noastre.

Vocea, oricând mai bună decât imaginea

Radioul, vocea în direct, este și va rămâne cea mai intimă, personală, rapidă și accesibilă formă de comunicare mediată tehnologic. Nu pentru că spun eu, ci pentru că așa este omenește firesc. Imaginea distrage atenția de la mesaj, vocea îl concentrează.

Radio poți asculta oricând și oriunde, la difuzoare sau în căști, online (pe orice fel de terminal conectat la internet) sau pe unde radio; când te plimbi pe jos, cu mașina, cu autobuzul sau cu trenul; când gătești, când faci curat; cu ochii închiși, când toți dorm prin preajmă și tu n-ai somn; în interior sau afară – chiar dacă ninge, plouă sau fierbe aerul. Ceea ce nu poți face cu imaginile, mai ales când ești o persoană activă. Iar dacă ai norocul să nimerești o voce interesantă care spune bine lucruri interesante, radioul te captivează și capturează. Rush Limbaugh a dovedit-o ca nimeni altul.

Era un magnet. Indiferent că te enerva (spunând adevăruri pe care nu voiai să le afli), te informa, te făcea să râzi, te inspira sau te încuraja în vremuri de mare confuzie sau dificultate. Magic. Timp de treizeci de ani emisiunea lui asta a însemnat: când nu mai înțelegeai nimic din ce se întâmplă sau nu mai știai încotro, îl căutai pe Rush. În plus, în emisiunile lui aveai de toate, inclusiv muzică și parodii (executate personal) geniale.

Keep the faith, never give up

Keep the faith, obișnuia să spună. Păstrați-vă credința. Creștin, generos, curajos, vizionar.

Nu voi ști niciodată câți oameni a inspirat, motivat sau ajutat. Dar știu că pe mine, personal, m-a ajutat să vă spun povești adevărate pe care altfel nu le-aș fi aflat (de exemplu aici sau aici).

Și mai știu că Donald Trump și mișcările Tea Party și MAGA – care au asigurat, printre altele, victoriile republicane în epoca Obama-Clinton – n-ar fi avut succesul pe care l-au avut fără Rush Limbaugh show.

Știu că Mark Levin și Mark Steyn îi datorează enorm.

Știu că media realmente conservatoare i-au fost și îi vor rămâne recunoscătoare. S-a văzut zilele astea, în tot ce au scris și declarat după moartea lui, cu respect și sinceritate.

Și mai știu că, oricât doare plecarea lui Rush din lumea asta și golul de neumplut pe care îl lasă, zecile de milioane de oameni care l-au admirat și respectat, fie că l-au cunoscut sau doar l-au ascultat, vor încerca să-i onoreze și ducă mai departe moștenirea. Foarte periculos, într-adevăr, pentru Stânga.

Președintele Trump a avut dreptate când l-a decorat cu cea mai înaltă distincție americană destinată civililor: Medalia Libertății. A avut dreptate în tot ce a spus atunci despre el. Nancy Pelosi (dama în costum alb), personificarea de decenii a corupției, minciunii, duplicității, ticăloșiei Stângii parlamentare (anti)americane și colegii prezenți n-au catadicsit să se ridice în picioare – era discursul despre Starea Uniunii și democrații au avut un comportament grotesc pe tot parcursul sesiunii. Nici să aplaude. Atât de mult se temeau de el și îl urau. Atât de bine i-a demascat Rush. Asta spune tot despre America versus anti-America zilelor noastre. Watch:

 

Donald Trump a avut dreptate și când a declarat miercuri, pentru FoxNews:

 

„Nu mai avem prea multe legende, dar el este o legendă”

„Avea o perspectivă extraordinară. Înțelegea, chiar înțelegea”

„Ambiția lui a fost să reziste [avea cancer în stadiu terminal] până după alegeri. Și a muncit din greu și a ratat doar câteva emisiuni … Și a reușit.”

„Și-a iubit atât de mult țara. A iubit atât de mult oamenii acestei țări.”

„Marele Rush Limbaugh a plecat într-un loc mai bun, liber de durere fizică și ostilitate”

„Onoarea, curajul, forța și loialitatea lui nu vor putea fi  înlocuite niciodată. Rush a fost un patriot, un apărător al Libertății, cineva care credea în toată măreția pe care o reprezintă țara noastră. Rush a fost prietenul meu și a milioane de americani – o lumină călăuzitoare cu abilitatea de a vedea adevărul și de a transmite imagini vii pe unde radio.”

De neînlocuit, într-adevăr. Genial și de neuitat. Cei care nu cred, pentru că nu l-au ascultat niciodată, pot accesa câteva mostre în emisiunea comemorativă realizată de echipa lui:

Și pentru că show must go on, The Rush Limbaugh Show va fi continua cu alte voci care, sper, nu vor uita ce au învățat de la Rush, God bless his truth and freedom loving soul!

 

Suportul publicului nostru, inclusiv cel financiar, este esențial pentru menținerea și dezvoltarea paginii Acidmedia. Orice donație este binevenită. Vă mulțumim!
Donează aici