Devis Grebu

Site-ul de autor al lui Devis Grebu se găsește la www.devisgrebu.com

Născut în România și naționalitate franceză din 1976.
A studiat pictura la Universitatea de Arte Frumoase din București.
Rezident permanent la Paris.
Ca pictor și ilustrator a expus în întreaga lume, la muzee naționale și celebre galerii de artă. Numeroase critici elogioase si articole despre personalitatea sa.
Ca ilustrator de presă a colaborat masiv și îndelungat cu unele dintre cele mai vestite publicații din lume, alături de nenumărate altele.
Ca ilustrator de cărți (aproape 50) a fost publicat de unele dintre cele mai reputate edituri din lume.
Reprezintă Franța în prestigiosul "Who's Who" al celor mai buni ilustratori din lume.
Ca "designer" a colaborat cu multe agenții de publicitate internaționale și companii multinaționale, atât la Paris și New York cât și în Israel. A creat pavilioane și standuri la expoziții internaționale și industrial-comerciale. A creat ambalaje, cărți de joc si scurt-metraje pentru televiziunea francezà.
A realizat logo-uri, pliante, broșuri, cataloage si postere comerciale și politice.
A creat serii de timbre poștale pentru O.N.U., Israel si România, fiind de două ori laureat al premiilor internaționale.
A creat decoruri si costume admirate, pentru câteva spectacole teatrale excepționale ale României, alături de faimoși regizori și actori (Caragiu și Iordache, Moisescu și Buzoianu).
Director artistic al câtorva reviste prestigioase.
Profesor universitar în SUA, Israel si România, printre multe altele la Columbia University (New York) și "Ion Mincu", institutul de arhitectură din București.
Două superbe monografii, publicate în 1989 de celebra editură de cărți de artă "Rizzoli" și în 2009 de editura Institutului Cultural Român.